Matupplevelser

Korvprovning

Tillsammans med Charkkungen , medlemmar i SmakUpplevelse Blekinge kan vi erbjuda en välsmakande stund som smaklökarna sent ska glömma!

Under provningen får ni smaka på ett brett sortiment av korvar som är tillverkade enligt tyska recept, vilket innebär hög kötthalt och fritt från potatismjöl eller andra utfyllnadsingredienser. Ni får lära er om de olika korvarnas historia och ursprung, visste du att i Tyskland har varje län sin egen Bratwurst? Alla produkter är närproducerade, och enbart kött från lokala bönder används. Det bjuds smakprover på olika påläggskorvar, grillkorvar och ölkorv. Detta är verkligen något att rekommendera för finsmakaren!

Markus Zimmer som håller i provningen är utbildad charkuterist från Tyskland. Han har tidigare arbetat som ackordstyckare i Tyskland, och var även ute hos bönderna på landsbygden och slaktade och gjorde korv på plats. Idag arbetar han med att tillverka och produktutveckla korv både för Charkkungen och andra företag.

Kostnad för korvprovning beror på hur många ni är, kontakta oss gärna för mer information.

Chokladprovning

Här får du lära dig kakaons historia, tillverkning och grunderna i hur man provar denna gudaspis! Du provar vanligtvis sex till åtta sorters choklad med avseende på tillverkare, procenthalt och smaksättningar m.m.

Under provningen kommer du att upptäcka en spännande värld av nya dofter och smaker som kommer från chokladens magiska värld. Du får lära känna chokladens mytomspunna och njutningsfulla historia och du får upptäcka en ny värld av härliga chokladaromer, samt lära dig hemligheterna bakom kvalitetschoklad och dess hälsobringande effekter.

Ostprovning

Vi guidar er in i ostarnas härliga värld!

Under provningen äter vi oss igenom sju olika ostkategorier med olika sorters tillbehör. En riktig njutning för gomseglet. Du får dessutom möjlighet att hitta nya och roliga smakkombinationer.

Egen dryck får medtagas, och om det finns allergier var vänlig och meddela detta vid bokning.

Anette Stigsdotter som håller i choklad och ostprovningar är också medlem i SmakUpplevelse Blekinge och har en fantastisk förmåga att fånga lyssnarnas uppmärksamhet och hennes historier är alltid underhållande. Under flera års tid drev hon en delikatessbutik med allehanda godsaker och numer är hon mångfaldigt prisbelönad inom matkonst och driver ett eget kokeri i Karlshamn.

Kostnad för chokladprovning/ostprovning beror på hur många ni är, kontakta oss gärna för mer information.