Fiske

Vi erbjuder fiskeguiding både längs Mörrumsån och andra åar efter lax och öring. Längs kusterna i den vackra skärgården efter gädda och havsöring och i sjöar efter regnbåge och bäcköring. Om du bor i Gränum under din vistelse kan du till och med röka din egen fisk till middag!

Om Markus Zimmer
Markus har under många år varit officiell fiskeguide för Mörrums Kronolaxfiske och är en välkänd och respekterad fiskare i trakten. Han är uppvuxen i södra Tyskland, på gränsen till Frankrike, och har fiskat sedan barnsben. Det är en av hans livs passioner. 2001 flyttade han från Bliesbruck i Frankrike till Mörrum, och det var den svenska naturen och framförallt Mörrums storlaxar som lockade!

Flugfiske efter lax, öring och gädda är Markus främsta passion. Och på väggen hemma i vardagsrummet hänger laxen på 20,6 kg som han fångade på fluga i Mörrumsån 2002. Det är fortfarande den största majlaxen sedan dess!

Men trolling ute till havs är också något som Markus älskar och en vindstilla dag kan enligt honom själv inte tillbringas på ett bättre sätt än i en båt långt ut till havs, utan land i sikte – ensam i jakten på laxen.